Törölköző teniszütőkkel

2016.06.02.

Törölköző teniszütőkkel

Előző cikkemből már kiderült, hogy a törölköző szinte mindennel kapcsolatba hozható, mert ha a törülköző, a lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet az ember a világűrbe, akkor szerintem nincsenek határok.

Most egy kicsit közelebbi helyen fogjuk a törölközőt keresgélni, mégpedig a magyar keményzene legismertebb zenekarának egyik dalszövegében.

A Tankcsapda zenekar régi nagy kedvencem, bármikor tudom őket hallgatni, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül az országban. A minap hallgattam pont az egyik, még az 1999-ben kiadott, „Ha zajt akartok” című albumukat, és a kapcsolat létre is jött, amikor felcsendült a „Törölköző teniszütőkkel” című dal.

Mondtam, hogy nincs olyan, hogy valami nincs egy kicsit is összefüggésben a törölközőkkel, persze lehet, hogy csak nekem állt át az agyam nagyon erre a témára, de azért megosztom veletek a szóban forgó sorokat:

 

„Törölköző teniszütőkkel
Játékmackó ami az asztalon pihen
Gondoltam, nagyon rossz lesz, de
Azt még én se tudtam, hogy milyen
Pont attól elszakadni, aki
Megpróbált annyit adni, remélem
Egyszer talán még megköszönhetem”

 

A mai zenei művelődésünk meg is történt és még tudtam kicsit a törölközőkről is írni. Tehát, Tankcsapda be a hifibe (jó hangosan), törölközőt fel, és irány az első teniszpálya, de inkább strand vagy fürdő! A hatás nem marad el, garantálom! :)

vissza