Ilyen is van! Egy törölköző miatt óvtak a svéd kézisek Rióban

2016.08.29.

Ilyen is van! Egy törölköző miatt óvtak a svéd kézisek Rióban

Rio de Janeiro - Az egyiptomi férfikézilabda-válogatott történelmi győzelmet ért el Rióban a Svédország elleni csoportmeccsen, de a "meccs" itt még nem ért véget, mert...

Az afrikai csapat ugyanis hiába verte 26-25-re a londoni döntős skandinávokat, s nyert 16 év után ismét olimpián mérkőzést, egy játékosa miatt mégis bűnhődhet. A találkozóból 10 másodperc volt hátra, amikor az egyik egyiptomi cserejátékosúgy tért vissza a pályára, hogy egy törölköző volt a nyakában. Egy darabig viselte védekezés közben, majd kidobta a kispadra.


A svédek a meccs után óvást nyújtottak be, azzal érveltek, hogy az egyiptomiak megsértették a ruházatról szóló előírásokat. Azt nem tudták megmondtani a sportvezetők, hogy pontosan, mit remélnek az óvásuktól, az Aftonbladetnek arról beszéltek, hogy a figyelmet mindenképpen fel szeretnék hívni az esetre.

Hogy egy törököző ilyen komoly szerepet játsszon a sport, ráadásul az olimpia történetében, szerintem már ez önmagában egyedülálló, de hogy pont miatta bünhődjön egy egész nemzeti válogatott, az már tényleg elképesztő dolog lenne!

vissza