7 nélkülözhetetlen kellék, a strandoláshoz

2016.06.15.

7 nélkülözhetetlen kellék, a strandoláshoz

Összeírtuk, hogy mi az a hét dolog, amit semmiképp ne hagyj otthon, ha elindulsz a strandra. Lássuk most ezeket!

Napvédő krém

Már egészségügyi szempontokból  sem maradhat otthon, a napvédő krém. Mindenkinek más faktorszámú napkrém szükséges, ez bőrtípustól is függ. Azonban az egyre erősödő UV-sugárzás miatt, érdemes legalább 30 faktoros készítményt használnunk kezdetnek. Ha érzékeny, vagy világos bőrűek vagyunk, akkor inkább az 50 faktoros, vagy ennél magasabb faktorszámú fényvédő a nyerő.


Sapka (kalap)

Ha nem akarunk egy jó kis napszúrást kapni, vigyünk ma­gunkkal sapkát vagy egy kalapot, amely védi a fejünket az erős napsugárzástól. Hölgyek esetén, egy kendő is tökéletes erre a célra.


Innivaló

Nagy hőségben szervezetünk sok folyadékot veszít, ezt mindenképpen pótolni kell. Naponta 2-3 liter tiszta, lehetőleg cukor, és szénsavmentes folyadékot vegyünk magunkhoz. A legjobb ilyenkor a szénsavmentes ásványvíz, vagy sima csapvíz kiszáradt szervezetünknek.


Étel

Az ételekkel kapcsolatban, három szempontot kell figyelembe venni:

1. Ne vigyünk magunkkal romlandó ételt, mindig legyen friss, amit viszünk, vagy a strandon vásárolunk magunknak. A nagy melegben minden étel gyorsabban romlik.

2. Ne fogyasszunk nehezen emészthető ételeket! Nagyon megeröltető szervezetünknek ezeknek a  a feldolgozása, főleg 40 fokban.

3. Viszont együnk minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, ami lédús, és kímélő eledel, és nem utolsó sorban egészséges.


Törölköző

Természetesen a törölközőről sem szabad megfeledkeznünk! Érdemes beszereznünk egy jó minőségű strandtörölközőt, amely 100%-ban pamut, és nagy méretű, így gyorsan és alaposan felszívja a vizet, valamint bírja az anyaga a rendszeres mosást. 


Napszemüveg

Szemünk védelme is roppant fontos! Vásároljunk 100%-os UV-védelmet biztosító napszemüveget, ami egyhén, vagy erősen hajlított, így oldalról sem süt szemünkbe a napfény.


Könnyű ruha

A nyári ruha legyen vékony, könnyű, és minél világosabb. Egy laza strandruha, amely amellett, hogy kényelmes viselet, ápol és eltakar.

 

vissza